Heb jij een hart voor kwalitatief goed onderwijs?

januari 14, 2022 • Uncategorized

Voor SBAO De Arend en ZMLK De Wingerd zoeken wij met ingang van 1 maart 2022 

 

Adjunct-directeur

(0,8 – 1,0 fte)

Wie zijn wij?  

EduCare realiseert binnen haar scholen een veilig en stimulerend leerklimaat voor leerlingen van 4 – 20 jaar, die vanuit een specialistische onderwijsbehoefte hun talenten ontwikkelen. Wij werken vanuit een christelijke levensovertuiging en leven vanuit Hoop. Wij zijn dienstbaar aan de mensen en wereld om ons heen. Wij hebben aandacht voor diversiteit, tonen respect naar de ander en hebben geduld met elkaar. Op de Noordwest Veluwe bieden wij zo gewoon-, zo passend-, zo thuis-nabij mogelijk gespecialiseerd onderwijs.  

EduCare is volop in beweging. De organisatie wil kwalitatief goed onderwijs blijven geven binnen de scholen. Waar mogelijk in afstemming met (zorg)partners en het regulier onderwijs. Ook voor onze scholen geldt dat we zo Passend mogelijk Onderwijs aanbieden. Om deze slag te maken zoeken we op een tweetal scholen een adjunct-directeur die met focus op kwaliteit van onderwijs en zicht op een goede bedrijfsvoering meehelpt onze missie vorm te geven. 

Ons “Waarom” bepaalt ons handelen: Wij geloven in jouw talent en in de talenten van onze leerlingen! In ons “Hoe” stellen we de ontwikkeling van onze leerlingen centraal! Vanuit het “Wat” bieden wij een breed aanbod van onderwijsondersteuning en leggen samen met jou een stevige basis voor de toekomst! 

Het team zoekt een onderwijskundig leider die collega’s inspireert om de huidige ontwikkelingen verder uit te werken en eigenaarschap bij iedereen te vast te houden en /of te vergroten.  We zoeken een adjunct-directeur die op dit moment een leidinggevende of coördinerende positie vervult en die nu toe is aan verdieping in zijn/ haar loopbaan. Een collega die zowel op leidinggevend niveau, beleidsmatig niveau als ook op het gebied van bedrijfsvoering de volgende stap wil maken.  

Het is belangrijk dat de adjunct-directeur samen met de directeur op één lijn zit op het gebied van aansturing. Dat betekent dat een goede samenwerking met de directeur van essentieel belang is en dat de professionele dialoog die tussen directeur en adjunct-directeur plaatsvindt zich ook goed vertaald naar de dialoog tussen teamleden en leiding.  

SBAO De Arend en ZMLK De Wingerd (SO en VSO)

Het motto van De Arend is: “Op de Arend durven kinderen hun vleugels weer uit te slaan.” Er zitten 76 leerlingen op De Arend en het team bestaat uit 18 collega’s.  

Het motto van De Wingerd is: “Veilig waar het moet en uitdagen waar het kan.” De Wingerd begeleid en ondersteund de leerlingen in hun zoektocht naar volwassenheid. De school telt op dit moment 66 leerlingen en het team bestaat uit 31 collega’s.  

De teams zijn in ontwikkeling qua professionaliteit en samenwerking. Er is in de afgelopen jaren niet veel personeel verloop geweest. De medewerkers zijn gewend zelfstandig te werken en de focus ligt op ontwikkeling en professionele samenwerking om de kwaliteit te verhogen en op het stroomlijnen van de informatievoorziening.  

Daarnaast ligt er ook op bedrijfsvoering gebied ook een opdracht. Zo is het van belang dat bepaalde basisprocessen goed ontwikkeld worden, zodat de focus goed op de onderwijskundige kwaliteit gelegd kan worden en er doorontwikkeling plaatsvindt. 

De adjunct-directeur gaat zich richten op de dagelijkse leiding van de teams en de organisatie van de dagelijkse gang van zaken. De directeur zal zich vooral bezighouden met de strategische processen. 

Jij, als onze nieuwe adjunct-directeur: 

 • stuurt en bewaakt samen met de directeur het primaire proces en bent communicatief sterk; 
 • bent in staat om de medewerkers met enthousiasme aan te sturen en houdt daarbij de resultaten goed in de gaten; 
 • bent zichtbaar voor medewerkers en je bent een bruggenbouwer; 
 • bent een krachtige en ervaren collega met kennis van onderwijs en doelgroep;
 • geeft op een motiverende en coachende wijze leiding, zorgt ervoor dat kwaliteiten van medewerkers goed tot ontwikkeling komen en stelt duidelijke doelen; 
 • weet wat goed onderwijs en leiderschap inhoudt en gaat daar graag met de collega’s het gesprek over aan; 
 • bent een echte teamspeler die altijd inzet op de kwaliteit van onderwijs;
 • hebt een goede onderwijskundige basis en stevige ervaring in het onderwijs. 

Kortom: een enthousiaste onderwijskundig leider, met goede communicatieve en bedrijfskundige kwaliteiten. 

Wat bieden wij? 

 • Een rol als adjunct-directeur bij een mooie organisatie die volop in beweging is; 
 • Goede begeleiding en samenwerking met zowel directie, teams, medewerkers en bestuurskantoor; 
 • Betrokken teams met medewerkers die het hart op de goede plek hebben zitten en passie hebben voor speciaal onderwijs; 
 • Professionele ondersteuning en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling; 
 • Een salaris in A11 met een arbeidsmarkttoelage. 
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform volgens cao po. 

Een assessment en een referentieonderzoek kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Wil je reageren? 

Schrijf dan een sollicitatie en c.v. naar Stichting EduCare, ter attentie van Hetty van Braam, extern HR-professional (emailadres: hettyvanbraam@akxento.nl).

Mocht je vragen hebben, dan kun je telefonisch contact met Hetty van Braam opnemen: 06 10121302.

Save the date:

De eerste ronde bestaat uit speeddates: een fijne manier om wederzijds kennis met elkaar te maken. Deze speeddates vinden plaats op 27 januari 2022 in de avond (vanaf 19.00 uur). 

De daaropvolgende gespreksronde vindt plaats op 2 februari 2022 in de middag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.