Referenties

“En eerlijk is eerlijk: het zijn gewoon fijne dames”

“Ik was op zoek naar externe deskundigheid op het gebied van strategische personeelsplanning. Hetty en Merlijn van Akxento bleken de perfecte match. Groot pluspunt is hun ervaring in het MBO. Ze begrepen heel snel de vraag en weten precies hoe het werkt in het onderwijs. Het meedenken, het aanpassingsvermogen, de deskundigheid in hun vakgebied; ze weten als geen ander het probleem helder te krijgen en komen met vindingrijke oplossingen. En eerlijk is eerlijk: het zijn gewoon fijne dames”

“Wat ik bijzonder het vermelden waard vind is hun aanpassingsvermogen én onafhankelijke blik. Merlijn en Hetty denken mee, maar verliezen zichzelf niet. Kortom: ze passen zich aan en bewegen mee met de organisatie, maar blijven zéker vanuit hun eigen deskundigheid adviseren. En ook belangrijk: ze weten zichzelf goed te presenteren. Of het nu online of fysiek is, bij medewerkers of het management.”

referentie van drenthe college

Alied van den Berg – HR-manager Drenthe College

“Practice what you preach”

Hetty van Akxento kwam in eerste instantie bij ons als vervanging van onze HRM-vertegenwoordiger. Later werd deze opdracht uitgebreid en heeft ze ons ook geholpen het stafgebouw af te stemmen op de doorgroei van de organisatie, inclusief een stukje kostenbeheersing. Hetty is bijzonder goed in het leggen van verbindingen. Ze is ontwapenend en authentiek en beschikt over een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit. Naar mijn idee is ze de perfecte schakel als je iemand zoekt die de situatie ‘in control’ kan krijgen, maar die ook de casuïstiek beheerst en wéét hoe je vanuit een conflict kunt de-escaleren.”

“Wat nog meer opvalt aan haar werkwijze? Hetty denkt goed na over de situatie en besteedt veel aandacht aan het voorbespreken van de casuïstiek. Ze zoekt naar verbinding, maar houdt wel vast aan de lijn die je samen uitzet. ‘Practice what you preach’ is op haar 100% van toepassing. En ook fijn: ze maakt zich graag los van het systeemdenken en denkt vanuit de bedoeling. Niet diplomadenken, maar competentiedenken. En dus ook niet slaafs de cao volgen, maar echt kijken naar de eigenheid van de organisatie. Die manier van denken én werken hebben wij enorm gewaardeerd!”

referentie van cpov

Johan van Leeuwen – Bestuursvoorzitter CPOV

“We hebben Hetty ervaren als een toegankelijk, betrouwbaar en deskundig persoon.”

“Wij hadden een hulpvraag op gebied van HR-management en zochten een tijdelijke leidinggevende. Die persoon vonden we in Hetty van Braam van Akxento. We hebben Hetty ervaren als een toegankelijk, betrouwbaar en deskundig persoon. Ze is niet snel van haar stuk te brengen en kan goed omgaan met een beetje weerstand.“

“Hetty heeft bij ons een analyse gemaakt van de dienst personeelszaken, een nieuwe tekening gemaakt en invulling gegeven aan de eerste contouren van die nieuwe tekening. Ook leverde ze een bijdrage aan het functieboek primair onderwijs én deed ze begeleiding in casuïstiek. Ze is vriendelijk richting de persoon en helder in haar opdrachtneming. Met name haar professionaliteit en frisse kijk op de zaak zijn noemenswaardig. Ook bij toekomstige HR-hulpvragen zullen we zéker weer bij haar aankloppen!”

referentie scope scholengroep

Bert van Leeuwen | College van Bestuur | Scope scholen

“We zochten een partij die veel ervaring had met dit soort zaken,
bij voorkeur in het onderwijs. Akxento bleek die partij!”

“Wij zijn een tijd geleden begonnen met een aantal organisatieveranderingen. Daar hadden we externe ondersteuning bij nodig met deskundigheden die we zelf niet hebben. Akxento heeft ons onder andere geholpen met het opstellen van het functiegebouw en verschillende HR-vraagstukken. Hoe doe je een organisatieverandering? Hoe richten we onze toekomstige functies in? Hoe communiceren we daarover met OR en bestuur? We zochten een partij die veel ervaring had met dit soort zaken, bij voorkeur in het onderwijs. Akxento bleek die partij!”

“Wat bijzonder opvalt aan de samenwerking met Akxento is de benaderbaarheid en het feit dat afspraak ook echt afspraak is. Wat ze beloven wordt ook geleverd. Daarnaast is het fijn om te merken dat ze echt kijken naar wat de organisatie nodig heeft en wat niet. Ze geven daarin een eerlijk en passend advies. Ook de hoge mate van deskundigheid is een pré; ze weten alles op het gebied van HR en organisatieontwikkeling. Het is fijn dat je daarop kunt vertrouwen.“

referentie nvao

Luut Kroes | Directeur Nederland | NVAO

“Ze zijn bijzonder oplossingsgericht en zorgen voor het juiste draagvlak in de organisatie.”

“Akxento is heel sterk op zowel strategisch als tactisch-operationeel niveau. Ze runnen onze HR-afdeling en pakken samen met ons beleidsvraagstukken op die te maken hebben met werving en selectie. Ook hebben ze vorig jaar het Functiegebouw PO/VO opgezet en geïmplementeerd. Ze zijn bijzonder oplossingsgericht en zorgen voor het juiste draagvlak in de organisatie. Wat opvalt is hun persoonlijke, deskundige en relatiegerichte aanpak. Het is juist de kleinschaligheid, gecombineerd met de brede deskundigheid voor PO en VO die het samenwerken met Akxento zo prettig maakt!”

referentie educare speciaal onderwijs

Jan Lindemulder | Bestuurder | Stichting Educare

“Ze werkt snel, zorgvuldig én met visie op het vak.”

“Merlijn Norder van Akxento heeft ons onder andere geholpen bij ons meerjarenbeleid. Ze is professioneel, deskundig en heeft kennis van zaken. Haar communicatieve vaardigheden zijn bijzonder sterk. Of ze nu in gesprek is met HRM, de Ondernemingsraad of de manager; ze weet altijd een goede toon aan te slaan. Bovendien heeft ze oog voor het creëren van draagvlak; ze kan mensen meenemen in het beleid en goed schakelen tussen de verschillende niveaus. En ook belangrijk: ze werkt snel, zorgvuldig én met visie op het vak.”

referentie friese poort

Antje Oldenburg | HR Manager | ROC Friese Poort

“En het leukste is: ze voelt voor ons echt als een interne collega!”

“Bea Scholtens van Akxento speelt een belangrijke rol in onze organisatie. Ze ondersteunt de sectorleiders bij het aansturen van de teams, is betrokken op P&O-gebied en geeft begeleiding en advies bij ziekte. Bea heeft een sterke inhoudelijke expertise op het gebied van HRM en ze is perfect op de hoogte van de wet- en regelgeving. Het is een veilig idee dat zij met haar expertise en HR-achtergrond op deze functie zit. En het leukste is: ze voelt voor ons echt als een interne collega!”

erfgooiers klantreview

Gerlof Boersma | Rector / bestuurder | Erfgooiers College

“De grootste pluspunten? De sterke dossierkennis, inzet en flexibele aanpak!”

“Merlijn Norder van Akxento houdt zich bij ons bezig met het complete HR-spectrum en beleid. Memon is een kleine, ondernemersgerichte organisatie; Merlijn kent de mensen persoonlijk en kan zich vanuit haar rol als ondernemer goed inleven in andere ondernemers. Ze houdt ons scherp en weet precies hoe we formeel met contracten om moeten gaan. De grootste pluspunten? De sterke dossierkennis, inzet en flexibele aanpak!”

memon klantervaring

Huib Jan van Krasenberg | Operation Director | Memon