Erkenning + Waardering = Meer dan belonen

april 28, 2021 • Uncategorized

Het krijgen van erkenning en waardering heeft een positief effect op onze gezondheid en productiviteit. Alleen al aandacht en interesse hebben voor het werk en de werkomstandigheden van medewerkers kan dit effect teweegbrengen, maar hoe ziet dit effect er dan uit? Wat is de meerwaarde van erkenning en waardering? 

  • Het bevordert de gezondheid van de medewerker. Het ontvangen van complimenten zorgt ervoor dat in de hersenen geluksstoffen worden aangemaakt. Het gevoel dat dit veroorzaakt zorgt dat medewerkers meer hun best doen en dat is aan het resultaat af te lezen. Deze bevlogen medewerkers zijn meer productief, gaan minder snel op zoek naar een andere baan en melden zich ook 40 procent minder vaak ziek op het werk.  
  • Het bevordert het gevoel van eigenwaarde. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen van medewerkers. Ze durven meer uitdagingen aan te gaan en flexibeler mee te gaan in veranderingsprocessen. Dit maakt dat projecten en veranderingen een grotere kans van slagen hebben.  
  • Het bevordert de betrokkenheid bij het bedrijf. Met meer betrokken medewerkers worden doelstellingen beter behaald. Het geven van erkenning en waardering heeft zelfs een wederkerig effect, medewerkers hebben dus meer waardering voor de werkgever.  

Het volledige artikel over erkenning en waardering vind je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.